Sunday, 2 December 2012

Nice work Jason!

We are really quite proud to share this TEDx talk by one of our past Venturers, Jason Tambling.

 
Jason was one of seven Australian aborigines who joined our Borneo expedition in spring earlier this year, working as part of an indigenous leadership programme.

Jason with the pastor of the village where he helped to build a kindergarten

Since returning home to Darwin he has been inspiring others with his story, which you can find out more about by clicking the YouTube link below.


 
We're also really thrilled that Jason is going to join us climbing Mount Kinabalu next month. So Jason, if you're reading this, we look forward to seeing you very soon!

5 comments:

Anonymous said...

Lieve Laar,
Je brief en de brieven van Dionne en jou hebben we ontvangen ! Ik zal zorgen dat ze bij jullie vriendinnen komen.
Ik ben heel benieuwd hoe het is om ''enge'' beesten te bestuderen en ze eerst in een lekker roesje te brengen. Grappig de foto die je bijsloot.
Marije's promotie was echt een hoogtepunt en we misten je op deze dag wel extra. Marije was geweldig in haar zuurstokroze pak. De professoren hadden bij de openbare verdediging best wel moeilijke vragen ( geloof ik, want het merendeel begreep ik niet). Maar ze redde zich er goed uit en ze waren zeer complimenteus over haar fraaie werk. Daarna liep Marije alleen nog maar te stralen. Het was een groot feest voor haar ! Een hoogtepunt voor haar en ook voor mij, als paranimf ! hopelijk zijn de foto's van Tom gelukt ! De maatschap heeft ook een geweldig geestige film gemaakt, die je nog tegoed hebt. nu beginnen met Sinterklaas zonder jou. Wat een raar idee. We gaan bij tilly en jeroen de achterbuurman inschakelen. Misschien kan hij ons aan een sluiproute helpen. het vooruitzicht dat we je binnenkort even zien, vind ik heerlijk. We genieten van je brieven en telefoongesprekken en succes met de laatste weken in het veld. Ik sprak een kennis van marije die de berg ook heeft beklommen. Het was best pittig ( vooral naar beneden) maar het meer dan waard geweest.
lieve Laar, lots of love Like

Maurits van Rhijn said...

Ruben VD Water,

Jammer dat het niet Danum is geworden maar dat andere lijkt me opzich ook wel leuk! Allemaal dieren onderzoeken toch? Man ik verheug me echt om je te zien en al je verhalen te horen! Ga je nog doorreizen hierna? Het heeft vandaag (3 december) voor het eerst gesneeuwd… pff zo een dag dat je wakker wordt en eigenlijk als een soort pizzachaffeur op je scooter moet racen maar de hele boel bij elkaar slipt en net veilig aankomt haha. Verder gaat het in Nederland allemaal zijn gangetje! Vorige week na mijn ander bericht had je in Engeland nog voetbal door de weeks hier zijn de uitslagen van grotere teams:

Man Utd 1-0 West Ham (Persie na 31 seconden)
Wigan 0-2 Man City
Chelsea 0-0 Fulham (Benitez 2e wedstrijd ook gelijk)
Everton 1-1 Arsenal (Arsenal onder leiding van Wenger slechtste start uit geschiedenis)
Tottenham 2-1 Liverpool (Bale was werkelijk unstoppable en scoorde een geweldige vrijetrap die gewoon helemaal naar links ging om vervolgens vol in de rechterhoek met 180graden te draaien… en daarna scoort hij een heerlijke eigen goal waarbij de bal van de lijn wordt gehaald en vol via zijn smoel het doel in gaat.

Premier League in de week erop (dus afgelopen weekend 1 en 2 December)
Reading 3 – 4 Manchester United (er werd niet in de 2e helft gescoord dus er waren maar liefst 7 goals in de eerste helft waaronder weer een goal van Van Persie die nu op 10 in PL staat samen met Suarez en Michu (spaanse topspits gehaald voor 2milj van Swansea)
Arsenal 0-2 Swansea (Michu scoort 2x in de laatste minuut… Arsenal staat 15 punten achter koploper United)
Fulham 0-3 Spurs
Man City 1-1 Everton

En nu komt de lacher van het weekend: Tromgerommel: Het Benitez effect bij Chelsea
West Ham 3 -1 Chelsea (west ham komt terug van een 0-1 acherstand)

Maar wat wil je met al dat engels voetbal als net de Topper in de Eredivisie is geweest: Ajax tegen PSV! Eerst de andere uitslagen:
Twente 2-0 ADO
Zwolle 0-0 VVV
Willem II 3-1 Heerenveen (dit wordt echt zielig voor Marco van Basten die nu samen met AZ 3 punten boven de streep staat)
Utrecht 2-1 AZ (door een wereldgoal die Mulenga nooit meer gaat maken ookal doet hij het nog 800 jaar. Een volley met zijn rug naar de goal ala Zidane vs Leverkusen en vol in de verre kruising)
NEC 1-1 NAC
Groningen 2-0 Heracles (Opvallende wissel aan kant van Groningen waar een 16 jarige spits inviel en bijna scoorde en een opvallende rode kaart voor Veijnovic die zei wat lullig doordat de vrijetrap indirect was en de scheids verstond dat hij zei wat ben jij een lul… die scheidsrechters van tegen woordig… maar die belgen zijn nog erger (de scheidsrechters he))

Vitesse – Roda JC – Een uur voor de wedstrijd keurde de Belgische Arbiter de door de KNVB goed gekeurde uitshirts van Roda goed dus moest Roda als een gek opzoek naar een derde tenue waardoor ze 3e klasser Arnhemse Boys shirts hadden geleend met allemaal andere nummers en locale reclame erop… dat was wel lachen… Roda met rood en witte shirts. Het werd uiteindelijk 3-0 voor Vitesse (2x Reis en een keer Van Ginkel… AC Milan zat op de tribune voor Van Ginkel. Die Reis wordt echt goed jongen… die scoort nu aan de lopende band)


Vervolg komt ivm tekens

Maurits van Rhijn said...

Ruben van de Water,


Vervolg!

Mareb Jordania zei toen hij Vitesse overnam dat ze dit jaar kampioen zou worden en werd helemaal uitgelachen. Nu dit seizoen staat hij op doelpunt verschil, 1 te weinig, tweede.

JA DAT BETEKENT DAT PSV HEEFT VERLOREN EN AJAX GEWONNEN!!! Ajax 3-1 PSV

Ajax speelde veel veller en agressiever en Toby kopte al heel snel tegen de paal. Toen scoorde Siem uit een corner die Danny Hoesen mooi had versierd.. niet echt een bijzonder doelpunt. Daarna kwam wel een wereld goal van een Amsterdammer: Jermain Lens. Die kapte prachtig van de achter lijn naar binnen en schoot toen krullend uit een onmogelijke hoek in de verre kruising. Daarna kreeg hij een geweldige kans 1 op 1 met Vermeer en had alle tijd van de wereld en schuift hem gewoon ver voorlangs…. Daarna pakte van Bommel nog geel waardoor hij al zijn 7e van het seizoen te pakken heeft en dus geschorst is tegen de volgende topper (Twente dit weekend). Toen kreeg Victor Fischer vleugels die danste werkelijk fenomenaal door de verdediging heen en legde terug op Hoesen (die goed speelt) en afmaakt en daarna scoort hij zelf door een fout van Mertens die terug wil koppen maar dat moet je natuurlijk niet doen als je 1,23 bent. Maar die Fischer is werkelijk fenomenaal echt dat is ongelofelijk. Wat een voetballer: 18 jaar en gewoon alsof hij al jaren iedereen wegkapt.

Dit weekend had je nog een aantal andere topwedstrijden:
Atletico die dus 8 punten voor stond op Real verliest met 0-2 van de stadsgenoot na een geweldige vrijetrap met zo een topspin effect van CR7 en daarna nog goal van Ozil.
Bayern Munchen 1-1 Dortmund (enorm saaie wedstrijd en Bayern is overtuigend 1e in Bundesliga)

Sneijder gaat niet bijtekenen en gaat nu proberen een rechtzaak aan te spannen tegen Inter die hem niet opstelt omdat hij niet een contract wil bij tekenen. Hij verdient nu 6miljoen per jaar en dat willen ze dan over 3jaar smeren ofzo… heel erg verslechterd contract dus hij lijkt naar Anzhi te gaan of Manchester ookal ontkent Anzhi hem te willen hebben lijkt het wel logisch… ook PSG schijnt interesse te hebben.

Messi heeft het record bijna te pakken! Nog 2 te gaan!

Geniet ervan jongen. Geniet heerlijk van elke spin die je ziet en elke ochtend dat je door die ontzettende autoalarm vogels wordt wakker gemaakt…..


Groetjes van een Wit Amstelveen

Anonymous said...

For dorien van Linge, alpha 1 kindergarten Hi meis,waarschijnlijk loop het project nu op zijn eind en ga je bijna met de hele groep de Mount kinabalu beklimmen. Ben zo benieuwd hoe het met je is!
Vandaag ligt er sneeuw en heel Nederland is in rep en roer. Nath is net langsgeweest en heeft wat spulletjes voor je meegenomen, ik heb haar een dikke knuffel gegeven, en zij geeft van mij weer een knuffel aan jou. Ze ziet er heel erg naar uit om je te zien.En we hebben bij T&P sinterklaas gevierd in het heel klein. Volgend jaar wordt het weer dikke suprises maken. Nou hoop je nog even te spreken voor je vertrekt x x en misschien kunnen we skypen....Pas goed op jezelf en heel veel liefs van ons allemaal. Je kaart is ook aangekomen of had ik dat al geblogd....xx moes

Anonymous said...

Hello Dear, Dear Noah,
You must be feeling very emotional as you get ready to climb the mountain with your wonderful group of venturers. We have so enjoyed the blog posts of your amazing Raleigh experience, but can't wait to give you big hugs and kisses, and to hear all about it in your own words!!! I read your letter out loud to Grandma and Pop!! They loved it and asked me to send them a copy- which I did- all 9 pages, as well as the drawing of the misty mountains!!
Have a great expedition up Mount Kinabalu!!
And let us know when and where you are diving!!!
All our LOVE, xoxoxoxo
Mom, Dad, Maya and Sanderson H. Cohen